Uncategorized

LIJST VAN VERBODEN STOFFEN EN METHODEN PDF Gratis download

LIJST VAN VERBODEN STOFFEN EN METHODEN PDF Gratis download

2.2 Door of namens Leverancier verstrekte prijslijsten, brochures, catalogi, folders en andere gegevens, ook wanneer in digitale vorm, zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar binden Leverancierslechts indien en voor zover uitdrukkelijk schriftelijk door Leverancier bevestigd. 1.2 Alle door of namens Leverancier gedane aanbiedingen, uitgebrachte offertes, gesloten overeenkomsten en hgh de uitvoering daarvan, alsmede alle door of namens Leverancier verrichte leveringen en diensten, wordenbeheerst door deze Voorwaarden. Werkstuk door een scholier 2195 woorden 10 juli ,6 178 keer beoordeeld Vak ANW Inleiding In deze tijd wordt er veel gesproken over doping. Het getal achter de oorzaak geeft een schatting van het aantal mensen dat jaarlijks in Nederland vanwege die oorzaak zal afvallen.

1 Stoffenlijst Pagina 1 van 5 LIJST VAN VERBODEN STOFFEN EN METHODEN Conform artikel van de Wereld Anti-Doping Code zullen alle verboden stoffen worden beschouwd als specifieke stoffen behalve stoffen in de groepen S1, S2, S4.4, S4.5, en S6.a en de Verboden Methoden M1, M2 en M3. Stoffen en methoden die te allen tijde zijn verboden (zowel binnen wedstrijdverband als buiten wedstrijdverband) Verboden stoffen S0. Genetische doping Stoffen en methoden die zijn verboden binnen wedstrijdverband S6. Bètablokkers (ß-receptorblokkerende stoffen) Deze stoffenlijst is een interpretatie van de Dopinglijst zoals deze door het Wereld Anti-Doping Agentschap wordt opgesteld. De stoffenlijst is opgesteld als hulpdocument en bevat een uitgebreide -maar niet alles omvattende- opsomming stoffen op de Dopinglijst worden genoemd en in Nederland verkrijgbare stoffen met een vergelijkbare chemische structuur of vergelijkbare biologische werking.

Vertaling WADA dopinglijst Pagina 1 van 8 Dopingautoriteit 20 september 2008 DOPINGLIJST. geldig vanaf 1 januari 2009

Bij het opstellen van deze lijst is de uiterste zorgvuldigheid betracht. Noch de KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie), noch de kan enigerlei aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit typefouten, tussentijdse wijzigingen in de lijst of andere onjuistheden. 6.5 Leverancier zal trachten haar levertijden zo kort mogelijk te houden. Leverancier is verplicht de opgegeven levertijd of leveringstermijn voor zover mogelijk in acht te nemen, waarbij Afnemer zich er van bewust is dat Leverancier voorde levertijd afhankelijk is van haar eigen toeleveranciers.

  • 2.1 Iedere aanbieding of offerte door of namens Leverancier is vrijblijvend en bindt Leverancier niet, behalve indien en voor zover door Leverancier schriftelijk uitdrukkelijk anders is vermeld of door partijen schriftelijk anders isovereengekomen.
  • 16.3 Eventuele schade dient door Afnemer aan Leverancier te worden vermeld binnen veertien (14) dagen nadat de schadetoebrengende gebeurtenis zich heeft voorgedaan.
  • 16.6 Afnemer vrijwaart Leverancier voor aanspraken van derden ter zake van het gebruik van de door Leverancier aan Afnemer geleverde goederen.
  • Verhalen over het gebruik ervan worden steeds luider, sommige renners zouden het middel tijdens wedstrijden zelfs in hun bidon toegediend krijgen en het onderzoek ernaar wordt geïntensiveerd, meldt De Telegraaf.
  • Indien Afnemer aan Leverancier, vóór het plaatsen van de betreffende opdracht of order, een kopie overhandigt vaneen vergunning accijnsvrij betrekken, kan vrij van accijns worden geleverd.

10.1 Leverancier heeft de nodige zorgvuldigheid betracht bij de samenstelling van haar vaste assortiment. Leverancier geeft echter geen garantie ter zake van door haar geleverde goederen. Leverancier zal op verzoek vanAfnemer klachten of claims onder garanties door geven aan de leveranciers van Leverancier of de producent van de betreffende goederen. 3.3 Gehele of gedeeltelijke wijziging of annulering van een bestelling of opdracht kan enkel plaatsvinden met voorafgaande schriftelijke toestemming van Leverancier en op voorwaarde dat reeds door Leverancier verrichtewerkzaamheden door Afnemer worden vergoed. In geval van wijziging of annulering van een bestelling of opdracht is Afnemer gehouden op eerste verzoek van Leverancier de daaraan voor Leverancier verbonden kosten te voldoen, enis Leverancier gerechtigd deze kosten bij Afnemer in rekening te brengen alsmede, voor zover van toepassing, de levertijd opnieuw vast te stellen.

Oorzaken gewichtsverlies

In dat geval heeft Leverancier de keuze eennieuwe termijn en/of nieuwe voorwaarden voor levering op te geven of de overeenkomst ontbinden. 7.2 De kosten van eventuele specifieke wensen van Afnemer met betrekking tot verpakking en/of transport en/of verzending, zullen worden gedragen door Afnemer. Leverancier is te allen tijde gerechtigd specifieke wensenvan Afnemer met betrekking tot de verpakking en/of transport en/of verzending niet te honoreren. 6.4 Leverancier is gerechtigd om te leveren in gedeelten, welke gedeelten in dat geval afzonderlijk kunnen worden gefactureerd.

  • 16.2 Leverancier is enkel aansprakelijk voor schade die het gevolg is van opzet of grove nalatigheid aan de zijde van Leverancier.
  • 1.2 Alle door of namens Leverancier gedane aanbiedingen, uitgebrachte offertes, gesloten overeenkomsten en de uitvoering daarvan, alsmede alle door of namens Leverancier verrichte leveringen en diensten, wordenbeheerst door deze Voorwaarden.
  • In bijzondere gevallen kan Afnemer een specifieke leveringsplaats aanduiden.
  • 4.5 Voor de levering van ethanol wordt door Leverancier de vastgestelde accijnstoeslag in rekening gebracht.
  • 14.2 Afnemer verplicht zich hierbij reeds nu voor alsdan alle medewerking te verlenen aan Leverancier in geval de Leverancier geleverde goederen wenst terug te halen.

4.5 Voor de levering van ethanol wordt door Leverancier de vastgestelde accijnstoeslag in rekening gebracht. Indien Afnemer aan Leverancier, vóór het plaatsen van de betreffende opdracht of order, een kopie overhandigt vaneen vergunning accijnsvrij betrekken, kan vrij van accijns worden geleverd. Eventuele kosten verbonden aan betreffende documentatie, waaronder maar niet beperkt tot personeelskosten, zullen worden doorberekend doorLeverancier aan Afnemer. 4.1 Iedere prijsopgave door Leverancier is vrijblijvend, tenzij door partijen anders schriftelijk is overeengekomen. 3.4 Aanpassing of wijziging van een overeenkomst is slechts mogelijk door middel van een door beide partijen getekend geschrift.

15.3 Afnemer dient zich deugdelijk te informeren ten aanzien van de toegestane toepassingen van de bestelde en geleverde goederen en Afnemer dient zich te houden aan eventuele instructies van de producent van de betreffendegoederen. 12.4 Leverancier kan redelijke kosten verbonden aan (de aanvaarding van) een retourzending en het op voorraad nemen van de betreffende goederen aan Afnemer in rekening brengen. 11.2 In geval een reclamatie door Leverancier wordt aanvaard, zal Leverancier zorg dragen voor compensatie en/ of vervanging van de betreffende goederen.

Alsdan is Afnemer verplicht de afzonderlijke facturen te voldoen overeenkomstig het bepaalde in dezeVoorwaarden. 6.2 Behalve indien en voor zover schriftelijk anders overeengekomen, geldt als tijdstip van levering het moment van aankomst van de betreffende goederen bij Afnemer. Zulks geldt eveneens indien Leverancier goederen nalevering moet monteren, installeren en/of in bedrijf stellen. 6.1 Behalve indien en voor zover schriftelijk anders overeengekomen, geschieden leveringen (niet franco) aan bedrijf (of huis) van Afnemer of op een andere door Afnemer tijdig opgegeven plaats. 4.6 Voor goederen die geconditioneerd transport behoeven, waaronder maar niet beperkt tot transport op bepaalde temperatuur, zullen door Leverancier aan Afnemer naar redelijkheid extra kosten in rekening worden gebracht. 4.4 Alle eventuele kosten die door de leveranciers van Leverancier worden berekend aan Leverancier, zullen door leverancier worden doorberekend aan Afnemer.

MONITEUR BELGE 09.12.2013 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

3.2 Leverancier wordt slechts gebonden door een overeenkomst indien deze is aangegaan door een of meer personen die bevoegd zijn Leverancier te binden.

LIJST VAN VERBODEN STOFFEN EN METHODEN. 1 januari 2019

3.7 Leverancier is gerechtigd bij het aangaan van de overeenkomst, althans voordat van de zijde van Leverancier met de uitvoering van de overeenkomst wordt begonnen dan wel die uitvoering wordt voortgezet, vanAfnemer te verlangen dat zij voldoende zekerheid stelt ter zake van de tijdige voldoening door Afnemer aan haar verplichtingen. 3.6 Een overeenkomst tussen partijen wordt aangegaan onder de voorwaarde dat de leveranciers en overige contractspartners van Leverancier hun verplichtingen tijdig en op juiste wijze nakomen. 3.1 Tussen Leverancier en Afnemer komt een overeenkomst tot stand op het moment van aanvaarding door Leverancier van een opdracht of order van Afnemer, waarbij omvang en inhoud van de overeenkomst volgen uit de aanvaardingdoor Leverancier.